THERE'S NO BETTER PLACE ON EARTH

Ja, jag har hittat den bästa platsen på jorden, enligt mig är det t.o.m. bättre än Pandora från filmen Avatar!!! Jag har spenderat de 2 senaste veckorna på språkresa i Brighton och det var oförglömligt. En underbar resa där man fick rå om sig själv och bara vara med massa nya trevliga människor. Saknar alltihop så himla mycket just nu, staden, stranden, livet och människorna! Vi spenderade dagar och kvällar i skolan, med vänner, på piren, i staden vandrandes på de söta gatorna the lanes, på stranden, på cluben Babylon m.m.

Första veckan var vädret rätt blåsigt och kallt, så vi passade på att vara mycket i stan just då. Det blev soligt och riktigt hög-sommar-varmt perfekt till vår helg så då kunde vi bara ligga och pressa på the pebble beach och bada. Andra veckan blev vädret också mycket bättre vilket gjorde det ännu svårare att lämna och komma hem till en jämngrå himmel, regn och blåst. När vi landade var jag därför på sämsta humör och som grädde på moset kom inte min väska (som tur var kom den hem dagen efter) och SAS personal var som vanligt otroooligt entusiastiska och hjälpsamma. NOT! Så nu känns det som riktig pest och pina att vara i Sverige. Saknar de söta färgglada husen, tvåvånings bussarna, vänstertrafiken, telefonbåsen, alla olika snubbar som stöter på en (en restaurangägare gav oss t.o.m. gratis desert som trick för att få oss att gå ut med honom, haha), vår snälla värdfamilj(som födde ett barn under tiden vi var där, det vara inte bara liite galet!) blandningen av människor från hela världen och förstås alla underbara människor som man träffade där som Wieb och Nicole, två supertrevliga och roliga tjejer som jag kommer sakna massor!!!!

En kväll gick vi även till studentcluben Babylon där det var ungdomar i olika åldrar (över 16) från alla möjliga olika språkrese-organisationer och länder. Det var den mest fantastiska kvällen någonsin! Atmosfären var grym och allt var så jävla härligt. Cluben ligger på stranden bara ett fåtal meter från vattnet, så att man kan gå ut och sitta på stranden ett tag om man blir trött i fötterna av att dansa, perfekt! Träffade även en kille, som jag redan kände från några av mina lektioner, i Babylon. Det som började som ett vänskapligt samtal slutade mycket mer romantiskt på stranden under en stjärnklar himmel.. <3<3Han är nästan den största anledningen till att det var så svårt att lämna Brighton, men tacka gud för facebook.




Piren med alla matstånd och åkattraktioner.



Det blev många härliga kvällar på piren.



Brighton skyline i solnedgången.




Det fanns så många söta och färgglada hus.



Den långa stranden är inte en sandstrand utan en s.k pebble beach (små, släta stenar).


Saltdean, en bit utanför Brighton downtown, där vår värdfamilj bor.

Bussresan från Saltdean in till stan går högt upp på klipporna, längs med vattnet, jättetrevligt.

Besökte även the Sea Life Centre.

photos by me.




Kommentarer
Postat av: Antonia

åhhh vad härligt det låter. Önskar att jag också åkte på språkresa. Har varit i Brighton ett antal gånger, på samma pir och sea life ställe :D Älskar det där. jag red på åsnorna på stranden, du kanske inte såg dom med det är mycekt fint där :D Härligt att du hade så kul

2010-07-27 @ 17:12:35
URL: http://neverdream.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0