Budget vs. Lyx

Jag beställde för några månader sedan hem ett par skor från Ellos . Någon vecka efter det så hittade jag ett par väldigt lika skor från Marni, som kostar över 4.ooo kr mer än vad mina gör. Snacka om budget vs. lyx!


Mina budget från Ellos


Lyx varianterna från
Marni


God Natt!

Jag är såld på den här glassen, den innehåller ju kanel!! :D

Har ni smakat den nya glassen, Caramel Cinnamon Waffle, från Carte D'or?? Den är lite som Dulce de Leche, med vanilj och lite kola/kanel glass med kola/kanel sås och glassvåffel-bitar på. Jag älskar kanelsmaken ( Magnum Mayan Mystica med lite kanel, honung, muskot och choklad smak går nästan att dö för ) blandat med allt det andra, definitivt en favorit som ni måste prova!



Pussar / / Jossan

Födelsedagspresenterna:

Jag vaknade med feber, tack så mycket! Så det blev ingen skola idag, men imorgon banne mig så ska jag vara bättre. Jag orkar inte hamna efter i skolan och det är så jobbigt att vara sjuk, särskilt febrig!!

Här kommer lite bilder på mina födelsedagspresenter i alla fall. Jag fick också en upplevelsepresent, mamma och jag ska bo en helg på Yasuragi ( spa i Hasseludden ) igen. Det var så härligt där första gången så jag önskade mig att få komma dit igen, men det blir nog på höstlovet, för det är mysigast där då, tyckte vi. Det var så mysigt att sitta i ett varmt utomhusbad med låg, mystisk belysning en sen, mörk ruggig höstkväll. Eftersom vattnet var varmt, luften var kall och det blåste så var det också en massa härligt mystisk dimmig rök i luften.


Söta tvålen och te-kitet som jag fick i födelsedagspresent

Tekannan och tekoppen går att sätta ihop och ta isär, praktiskt! ;D



Den rosa väsk-berlocken från Thomas Sabo satte jag på en kedja där jag sattit lite berlocker som jag fått lite här och där. Passar perfekt, enlikt mig!

Den här coola symaskinen fick jag också. Ett steg närmare att bli kläddesigner ( fast jag är inte så bra på att sy, än! )


Ha en trevlig dag allihopa / / Miss J

Min födelsedag.

Tänka sig, nu är man 15 år! Jag fyllde nämligen år igår. Tyvärr så var jag lite sjuk igår ( och ännu sjukare idag ), det känns som om jag ofta är sjuk på min födelsedag, hatar det verkligen. Efter skolan åkte mamma, pappa och jag till forum, där jag fick välja en tårta. Jag hade som alltid beslutsångest, men när vi åt tårtan visade det sig vara ett bra val, den var gudomlig!! Till middag gjorde vi goda pasta rullar ( Cannelonis ? ) och så festade vi med tårta och presenter efter middagen. Innan vi skulle äta tårta kom jag på att vi skulle ha no-prov idag, men jag orkade inte bry mig, inte på min födelsedag. Som tur hade jag tränat en del i helgen.

Jag viste några saker som jag önskade mig och fick, en del pengar till kläder och en symaskin ( inte för att jag är bra på att sy, men jag skulle gärna vilja kunna göra mina egna kläder ). Sen fick jag också en underbar berlock från Thomas Sabo, en jättesöt tvål med giraffer på och ett litet te-kit med en söt te-sil och tekanna och tekopp i ett.


Min underbara tårta med lite tårtbotten, chokladmousse och jordgubbsmousse

Dukningen

Snyggt inslagna presenter

Linne: Weekday ( det som jag köpte i torsdags ), Jeans: Lee, Cardigan: Zara

Jag lägger upp bilder på presenterna jag fick, imorgon. Nu ska jag se på Ugly Betty och Desperate Housewives och äta det som blev kvar av tårtan från igår! ;D


/ / Jossan




New and Fresh

Jag har fixat och trixat lite i bloggen. Inte för att jag blev så nöjd med resultatet, men det är bara temporärt tills Siri lär mig hur man använder programmet GIMP. Sen kan jag göra en riktigt snygg header, hoppas jag!

För övrigt satt vi och åt grillade hamburgare till middag på altanen. Vi tog nämligen fram utomhus möblerna idag. Det var ganska stora hamburgare, så jag orkade inte hela min, och vår grannes hund titta så vädjande över altanräcket att jag gav honom köttbiten. Jag hoppas inte grannarna såg mig, annars kanske de tror att jag göder honom! xP

 
Jag går ut med våra grannars hund, Figo, ibland på vardags eftermiddagar.


Jag hör i bakrunden att mamma kollar på Babben & co ( eller vad det nog heter? ), desperat. Det är nog bäst att jag går och sällskapar med henne. Ha en trevlig lördagskväll! :)

Solsken och jeansshorts

Jag har solat och pluggat NO hela den underbara förmiddagen, eller kanske eftermiddagen. Mitt dygn vänder liksom på helgerna, sena kvällar och mornar! xP Men så tycker jag att det får vara. Något som är värre är att halsontet har gått över till nästäppa. Jättekul om jag ska äta tårta på min födelsedag och inte känner någon smak. Jag får ta någon näs-sprey och hoppas på det bästa!

Just nu har jag på mig mina nya jeans-shorts från BikBok, för första gången och lyssnar på Lovestory - Taylor Swift.

 




Love
/ / Miss J


Ha-begär: skor


Grå: Acne, Vita: Topshop

Jag fick sånt ha-begär efter de här skorna, de är ju helt fantastiska. Om jag skulle vara Homer Simpson, skulle jag dregla för fullt vid det här laget! ;)

Sista inlägget idag, lovar :P
/ / Jossan



Myggjävel!!

En myggjävel har inkräktat i mitt rum, jag som redan fått 3 myggbett i förrgår, på foten! Den surrade nyss omkring här, men nu tror jag att den har landat i min ( fusk )pälsväst, som ligger slängd på sängen, i hopp om att det faktiskt är ett djur. Ska göra ett försök i att döda det lilla kräket ( nej, jag gillar inte myggor )!

// Miss ( killer ) J


Matching an Outfit

Idag har jag bytt kläder 4 gånger. Först kläderna jag hade i skolan, när jag kom hem bytte jag om till kort sommarklänning för att det var så varmt, sen när det blev svalare tog jag på mig jeansshort, linne och cardigan och tillsist en casual klänning med strumpbyxor. Hahaha, intressant va!? Jag håller också på och matchar pälsvästen med olika plagg. Det här beteendet tyder på att jag är på gott humör ( MVG i luften ).







Jag geekar med mina kläder. ;)

/ / MissJ




 


Jag önskar mig??

Hjäääälp!!! Jag vet inte vad jag önskar mig i födelsedagspresent!!??! Jag kommer alltid på saker som jag behöver och vill ha typ ett halvår innan jag fyller år, men sen glömmer jag dem när födelsedagen närmar sig. Haha, jag fungerar så konstigt. Hjälp mig och kom med tips på vad jag kan önska mig, då kanske jag kommer på vad det var jag ville ha! :)

Puss & Kram / / Jossan

"Summer breeze, well it makes me feel fine..

.. blowing through the jasmine in my mind" - ( Jason Mraz )
Är inte vädret underbart!!??!! Hos mig är det 20.9 plus grader och jag svansar runt i en sommarklänning och bara ben. Jag vet, Aprilväder, det kan snabbt ändras. Men just nu är det bara att njuta!! Tyvärr måste jag plugga till No-prov. :( Men det är inget att deppa över jag fick nämligen MVG på det senaste matte-provet, känns urhärligt! Dessutom ( oj, vad jag är positiv idag ) fyller jag år på måndag, 15 år! Jag har äntligen börjat fatta det nu när också alla förseglade, öppnas-på-födelsedagen-märkta och lite underligt tjocka kuvert har kommit hem i brevlådan från släkten. ;)

Nu ska jag nog göra en iskall smoothie, sätta mig på altanen och plugga. Mina hjärtformade solbrillor från Urban Outfitters åker förstås på!

Minnen från förra sommaren:

Solisarna!

Jag på en underbar strand i Finland, det känns inte som Finland utan mer exotiskt!

Jag ritade lite spår i sanden


Dagens Outfit

Idag blev det lite hippie-lantis-lager på lager-look, eller vad man ska säga! :)  ( Jag hade på mig skorna på nedersta bilden idag )







Klänning: Indiska, Jeansskjorta: mammas, Fuskpälsväst: Gina Tricot, skärp och skor: det kommer jag inte ihåg ;)

Shopping i stan

På sista lektionen i skolan idag, åkte vi in till stan och gick på Nobelmuséet. Det var väl sådär lagom roligt, men eftersom vi redan var i stan bestämde jag och Elli oss för att stanna och shoppa. Så vi gick längs med Västerlånggatan och Drottninggatan. På vägen gick vi förbi den ( för mig ) nya Ben & Jerry's glassbaren. Vädret var ju så varmt och inbjudande, så vi tog en bägare med en kula var. Fick bli den nya; Jamaican Me Crazy. 

När vi kom till sergeltorget såg vi några tjejer i vår klass som hade tagit tunnelbanan dit efter muséebesöket. Så vi gick med dem till smyckesaffären ICE och Gina Tricot. ICE ska typ byta lokal, så de sålde allt för 10 kr/st! Men jag köpte en påse med pärlor, som låg utspridda i kartongerna, från trasiga smycken för 10 kr. Sen kollade Elli och jag vidare själva i SOUK och på Weekday. Weekday köpte jag ett perfekt lite löst linne med knappar som passar bra till min jeanskjol.

I gamla stan
Elli köper glass ( bild tagen med mobilkameran )

Väggarna i B&J's var så fint målade.


Det här linnet köpte jag idag från Weekday.

Puss / / Miss J

Outfit x2

Nu är engleska redovisningen avklarad, men imorgon är det hemkunskapsprov. Så det får bli ännu en kväll med plugg, och jag har föraningar om att jag måste plugga i helgen också.

Något som är kul i all den här härvan, jag fyller 15 år på måndag (27 April)!! Men nu kommer det svåra, vad är det jag önskar mig?? Har inte en blekaste aning.

Här kommer måndagens och tisdagens outfit:

 

T-shirt: JC, Jeans: Lee ( köpta hos Dressroom )


Linne: Topshop, Jeanskjol: Zara, Cardigan: Cubus

/ / Jossan

Hunkydory

Jobbar som ett as med engelska projektet om Utah. Har heller inte kunnat blogga i helgen p g a att internet har laggat. Sjutton också, jag som har velat skriva, men men, så blir det ibland. Nu kan jag inte heller skriva så mycket tack vare den underbara världen av skolarbeten. Jag var i alla fall i forum igår och köpte en jeanskjol, love it, ska lägga upp en bild av den så fort jag kan. Nu ska jag gotta mig med en smoothie, tror jag..




Hunkydory, ett av mina svenska favoritmärken.

Hugs / / Jossan

Dagens Outfit


Jag tog en snabb och dålig bild på Dagens Outfit i morse.

¤ Jacka - Zara ( utomhus )
¤ Cardigan - Inwear ( syns inte på bilden )
¤ Slappt linne med 3 stora stjärnor - Gina Tricot
¤ Jeans - Dr. Denim
¤ Skor <33 - H&M
¤ Väska - Charmant ( finns att köpa i affären bredvid Friis&co i SOUK-gallerian )


Ser ni lite likheter mellan den här bilden som jag ritade igår och...

..gårdagens Outfit?! Haha, lite samma stuk.



Soon the girls will be her
/ / Jossan



The blogg-list

Tjollahopp! Jag sitter här vid datorn, gör tråkiga skolarbeten och äter lite baguette med någon sorts hemma-gjord Nutella. Något gott är det i alla fall! Ikväll kommer tjejorna för filmkväll, vi ska se Twilight, för kan man tänka sig, de har inte sett den än!

Bara för att, så tänker jag göra en liten lista här med några bloggar som jag brukar titta in hos då och då:

¤ http://jaggillarsalami.devote.se/      - Min superduper-kompis Elli! <3
¤
http://conscient.blogg.se/                 - Kompisen Isabelle, där jag också får mode inspiration ifrån.
¤
http://spruttibangbang.devote.se/   - Gamla barndomsvännen Johanna.

¤
http://lisaplace.devote.se/                  - Den här tjejen har GRYM stil!
¤
http://englasshowroom.com/             - Säkert den snyggaste klädda mamman ( en ung mamma ).
¤
http://kanal5.se/stylebykling              - Om någon har koll på mode, så är det hon!

¤
http://kenzas.se                                    - En blogg jag besöker ibland för att kolla in lite kläd-style

Nu vet ni i alla fall vilken bloggar jag läser.


Hugs / / Miss J

Test:

Jag har haft ett starkt shoppingbegär hela dagen, men jag får försöka stilla det genom att göra något roligt, som det här testet:

Du har sårat nån så den börjat gråta - Har ingen aning, tror inte det..
Nån har sårat dig så du börjat gråta -  ja
Du har haft ett förhållande som varade över 10 månader - nej
Du har haft ett förhållande som varade över ett år - nej
Du har haft ett förhållande som varade över två år - nej
Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra - jadå
Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra - jao
Jag har smygit ut utan lov - ne
Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar - japp
Jag har en hemlighet som ingen vet - ja, någon enstaka ;)
Jag har fuskat i ett spel -  VEM HAR INTE??? x)
Jag har struntat i ett prov - nej

DÅLIGA TIDER

Jag har druckit alkohol - njet
Jag dricker mig berusad minst än en gång i månaden - nej, nej, nej!
Jag kan inte svälja piller - Små kan jag, men riktigt stora är lite läskiga ^^
Jag har tagit mediciner mot depression -  nej.
Jag har anorexi och/eller bulimi - nej
Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det - kanske inte en hel dag, men i princip, ja
Jag har vaknat gråtande - ja, mest av mardrömmar då :P
Jag har somnat gråtande - ja

DÖDEN

Jag hatar begravningar - klart!
Jag har sett någon dö - ja
Någon nära till mig har försökt begå självmord - nej
Någon nära till mig har begått självmord - nej

ERFARENHETER

Jag har tappat bort mig i min hemstad - hehe, ja.. det har hänt några gånger
Jag har sett en fallande stjärna - jodå
Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna - absolut!
Jag har tryckt på alla knappar i en hiss - nej
Har sparkat en kille mellan benen -  ja, brorsan i alla fall
Har hoppat fallskärm från ett flygplan - nej
Har lekt sanning eller konsekvens - nej
Druckit en hel liter mjölk på en timme - nej, usch, jag gillar inte ens mjölk!
Jag har medverkat i en teater - nej
Har träffat någon från internet i det verkliga livet - nej, bara såna som redan är kompisar
Du har fångat en snöflinga med tungan - jadå
Jag har suttit på ett tak på natten - nepp
Jag har aprillat någon - jajamen
Jag har åkt taxi - ja, fast inte så många gånger
Jag har ätit sushi - Ja, och nu gillar jag det, MUMS!
Jag har åkt snowboard - nej, men det verkar lite kul!


Ha en magnifik eftermiddag och kväll!
/ / Miss J



Dagens Outfit





 

¤ Topp - Urban Outfitters
¤ Cardigan - Zara
¤ Jeans - Gul&Blå
( lite vida längst ner, men det är svårt att se på bilden )
¤ Väska - mamma köpte den för länge sen utomlands
¤ Skor - Topshop

Gucci is back!

Jag, pappa och brorsan kom ju hem från Finland igår morse. Till vår stora förvåning var inte Gucci hemma då, han som alltid är så kelig och sällskaps-sjuk när man har varit borta. Han kom inte hem på hela dagen, och inte imorse heller! Vi började seriöst bli oroliga!!

Men när jag kom hem och gick upp på övervåningen för att ge Mimmi mat, så hörde jag det där gnälligt välbekanta jamandet. Mycket riktigt, där stod han, utanför dörren. Som jag trodde så var han vrålhungrig och själva gosmonstret i egen hög person. Jag älskar honom och Mimmi, så otroligt mycket.

Min lilla Gucci vilar upp sig efter vad han nu har gjort det närmaste dygnet!



Love / / Jossan

Hallooo

Kom hem från Finland i morse. Kändes jobbigt att gå till skolan när man har vaknat halv 6 och sovit dåligt som sjutton. Pluggade lite efter skolan idag, annars känner jag mig helt tom i huvudet. Guldpunkten på dagen var när jag fick veta att jag fick superbra betyg på en inlämning och uppsats!! :D

/ / Sleepy Jossan 

Adios amigos

Om någon timme åker vi, familjen, till släkten i finland ( min madre kommer därifrån ). Det ska bli kul, men jag känner redan dåligt samvete över att jag kommer äta så mycket godis där. Det blir alltid så när vi är där, de har nämligen så mycket olika och gott godis, inte bara från typ Karamellkungen. Nu när det är påsk är det ännu mer än vanligt. Aja, det är ju bara påsk en gång om året, och jag brukar annars vara ganska skärpt! På tal om skärpt, jag gjorde ännu en smaskig smoothie idag som väldigt sen lunch. Mamma älskar att jag gör så goda smoothies, hon är alltid lika salig när hon får en.

Jag har kännt mig ganska duktig idag. Jag tog en härlig promenad och sen gjorde jag ett litet gympa-pass, resten av dagen har gått åt till att packa och till att se på Hogan knows best. Ett avsnitt av det programmet, sen var jag som fast! Hehe, jag och reality-serier! Samma beroende fick jag när jag började se på The Hills, men sen tröttnade jag ganska snabbt.


Jag tog en bild på mitt nattygsbord där det bara ligger tjejiga saker, i alla fall mycket rosa. Min digitala fotoram, Djävulen bär Prada-boken, min mobil, body butter burk, body lotion flaska, liten påse och ögonbindel ( eller vad man nu kallar det ).

Nu ska vi äta och sen åka. Jag kommer tillbaka på onsdag, och tills dess har jag tyvärr ingen möjlighet att blogga, tror jag..

Glad Påsk / / Jossan



"Blåsippan ute i backarna står, niger och säger att nu är det vår.."

Har ni haft en bra dag, det har jag! På förmiddagen ( fast mer som morgon för en sömntuta som jag ) läste jag lite ur Djävulen bär Prada. Senare tog mamma och jag en promenad med vår grannes hund ute i vårsolen. Vi såg att Blåsipporna har börjat komma, det kändes verkligen som ett gott tecken. Igår såg jag också årets första fjäril, det var en ljus fjäril ( citronfjäril ), så alltså kommer det bli en fin sommar. I alla fall om man tror på skrock, hehe, som jag gör! ^^,

Jag avnjöt en jordgubbs/björnbärs/banan-smoothie på altanen som lunch. Naked juice bar kan slänga sig i väggen, det var nämligen en jävligt god smoothie jag gjorde!

Vad säger ni, är det inte dags för en ny header?! Jag ska se om jag orkar göra en nu, annars får det vänta. :)



Blåsippor


Grannhunden Figo

Mer blommor, Skilla tror jag att dem heter

Min smoothie, jag hade lite START premium på för att få det lite grovare. Mums!



Pussar / / Jossan



 


Tävlingsbidrag



Jag är med och tävlar med den här bilden. Länken till tävlingen är: http://www.uui7.devote.se/blogs/1602960/taevling.htm#WriteComment 

God Natt folket! 

Fler bilder

Innan jag lägger upp bilderna vill jag bara berätta. Gucci har varit hur gosig som helst idag. Han jamar och stryker sig runt benen hela tiden, just nu ligger han och kråmar sig i min vänsterhand och tuggar lite på datorkanten! ^^, Han måste verkligen saknat oss när vi var borta, fast det bara var 3 dagar. Undra hur han kommer att vara efter att vi har varit i finland i en vecka??! Vi åker nämligen dit på onsdag. Jag får väl gosa med honom ännu mer än jag redan gör! :)

Bilder från Fryksås ( trodde att det hette "flygsås" när jag var liten ) i Grönklitt:





YES, jag hittade just lite godis i resväskan som blev kvar från bilresan igår, mumsigt!







Jag försökte ta så proffsiga bilder som möjligt med min enkla digitalkamera, hoppas ni gillar dem! Det kommer ännu fler imorgon! Hehe ^^,

Ha en trevlig kväll
Kramar / / Miss J


Lika värde

En man hade föreläsning för ungefär 100 ungdomar. Han tog fram en hundralapp och höll upp den så att alla kunde se. Han frågade sen: "Är det någon som vill ha den här hundralappen?!" Alla räckte ju självklart upp handen. Mannen knölade ihop hundralappen och räckte sedan upp den igen: "Nån som vill ha den här ?" Alla räckte upp handen. Han la hundralappen på golvet och stampade på den så den blev smutsig, Fortfarande någon som vill ha den här ?" Alla räckte upp handen . Då sa han "Jag tycker ni ska dra lärdom av det här. Även hur smutsig och ful någon är så har hon⁄han lika mycke värde.

Jag läste just det här inlägget på http://mirjamsays.blogg.se/ . Det  var verkligen ett bra budskap, så jag var bara tvungen att också lägga upp det!

Bilder från Grönklitt kommer senare! :)


/ / Jossan

Borta bra, men hemma bäst!

Det var underbart i Grönklitt, men nästan ännu härligare att få komma hem till varmare väder! För idag har det verkligen varit otroligt varmt, och fint! Jag har spenderat stor del av dagen ute på altanen, väl där ute har jag inte orkat blogga förrän nu. Jag hann även med pappa och brorsan en sväng till köpcentret, där det fanns mängder med snygga kläder ( gör det inte alltid det, kan man undra?! ) Jag bara älskar alla vår/sommar kläder, tunna tunikor i småblommiga mönster, tan-färgade gladiatorsandaler, ljusblå jeanskjolar och shorts plus mycket mer. Men jag får bärga mig och inte gå loss på allt än, sommaren är ju inte här än. Och det kommer säkert en massa fler kläder till butikerna.

Åter till vintern, i Grönklitt var det också fint väder, så man fick åka skidor i ganska lätta kläder. Vi bodde som vanligt i en hyrd, mysig stuga. Tre dagar gick snabbt när det fanns så mycket man ville göra, längdskidåkning, slalom och så ville man ju mysa i stugan. Vi hade såklart med oss marshmallows som man kunde ha i varm choklad eller grilla i brasan.
Sista dagen var vi i backen nästan hela dagen. När mamma och jag stod i liften såg vi två killar som åkte snowboard, I BARA KALSONGER ( det var lite mer täckande boxerkalsonger, men ändå.. ) De måste ha slagit vad om att göra det med någon kompis, jag och mamma garvade i alla fall det-så-kallade arslet av oss! Haha.


Stugbyn där vi bodde

Vår stuga

En till bild av stugbyn där vi bodde

Skymning och månen


Skymningsfärger

Bilderna är mycket finare i större storlek, men, men.. Jag lägger upp fler bilder lite senare, nu ska jag äta! :)

<3 Miss J

Full rulle!

Idag har vi kört hårt. På förmiddagen åkte vi 5 km längdskidor och från 1 till 4, åkte vi slalom. Vi har precis ätit en lunch/middag och ska åka 3 km längd igen! Det har verkligen varit en kanonfin dag här!! Senare ikväll ska vi grilla marshmallows, mums! Ha det så bra <3 Jossan

Troja

Vi såg precis klart filmen Troja som gick på 1:an. Shiiiit alltså vad snygga de i filmen är, Orlando Bloom och Brad Pitt. Synd att båda dem inte var på samma sida, nu visste man ju inte vem man skulle "heja" på!;-) Good Night, sleep tight <3 Jossan

Lov

Mobilbloggar från Orsa grönklitt. Vi, familjen tjuvstartade påsklovet och åkte hit igår. Kommer hem på söndag kväll. Idag har vi åkt längdskidor idag, 1 mil. Jag kom tillbaka från turen nyss, men resten av familjen hade så bakhalt så de har inte kommit fram än. Ska nog sätta på kaffet och varmchoklad, så blir de glada!:-D Vi hörs Kramar Jossan

Så här ser jag ut idag..och igår!

Dagens Outfit:




¤ Linne - Wrangler ( köpt på Urban Outfitters )
¤ Jeans - Lee

Outfit igår:


¤ Linne - American Vintage ( köpt på U-turn )
¤ Kofta - Gina Tricot
¤ Jeans - Cheap Monday

RSS 2.0