JUST MY CUP OF TEA


















Läskiga handen!


Photos by me.

Rotade runt bland bilderna på usb-minnet och hittade bl a dessa. Lite så här har alltså min augustimånad sett ut innan skolan började.


YOU KNOW JUST WHAT I WANT



sources: stylebykling, vanillascented

2 grrrymt snygga outfits!! Älskar kombinationen av nude + grått och en lång tröja över ett tight fodral. Detta måste prövas!! :D

Annars flyter livet på som det ska, påbörjar andra veckan i skolan och jag kan ju säga att det har varit en ganska chill start. Spenderade faktiskt helgen hos mormor och bara kopplade av. Nu har det fasiken blivit riktigt ruggig höst, börjar kännas kallt och trist, inte coolt. :P Jag var nog nästan den ända kämpen på slagfältet idag när det gäller att bära shorts, men det är ju för farao fortfarande augusti och det räknas som en sommarmånad!


THE COLOUR OF LOVE




Eniko Mihalik by Camilla Akrans in Red Star  Vogue Nippon August 2010

Höstens stora accentfärg är röd vilket blir lite kontrast till camelfärgen som också återkommer mycket i höst. Jag tycker rätt kan vara riktigt hett och snyggt men har alltid haft svårt för att bära röda plagg, har aldrig riktigt tyckt att de passat mig. Men jag känner ändå att en oxblodsröd t-shirt skulle sitta fint i höst, den oxblods röda är inte så tomteröd utan mer mörkröd och enligt mig lite snyggare. I höst skulle jag också gärna prova på den gryymt snygga kombon av rött och leopardmönstrat, mums!

source: columbine


SIMPLY RED




Dree Hemingway by Alexi Lubomirski in Simply Red  Harper’s Bazaar US September 2010


TRENDS WILL COME AND GO BUT STYLE IS ETERNAL


Frida Gustavsson by Andreas Sjodin for Elle Sweden September 2010

Freja Beha Erichsen in Modern Love by Craig McDean  Interview August 2010

Outfiten på första bilden innehåller det som jag allra mest vill ha just nu: fårskinnspälsjacka och glansiga byxor/skjortor/klänningar/toppar. Andra bilden är ju också för härlig men det bästa i bilden är ju Frejas Balenciaga skor, som jag till en början inte gillade men som jag nu har blivit lite smått kär i! Någon som vill ge mig allt detta? ;)


BEST OF STHLM FASHION WEEK



Filippa K - klassiskt med gul accent



Ida Sjöstedt - kvinnligt, glammigt, lyxigt 70-tal och asien-inspirerat



Carin Wester - modern glamour

Tiger of Sweden

Cheap Monday

Som många vet så har Stockholm Fashion Week precis passerat och jag tänkte bara göra en snabb överblick på några kollektioner, från min synvinkel. Jag önskar verkligen att jag hade fått vara där, sitta på front row, men det är ju bara att glömma och drömma!

Om jag skulle göra en snabb bedömning av mina favoritkollektioner så dominerade det glamourösa, glansiga material, spetsen, den lite klassiskt svenska minimalismen, långa längder och en hel del lite lösa, raka byxor. Mina absoluta favoriter var först och främst Filippa K med de ganska klassiska, eleganta plaggen i lugna färger fast med gula accenter i varje look, som gjorde det hela perfekt!!! En annan favorit var Carin Wester med en del supersnygga looks.


THERE IS NO TURNING BACK ONCE THE JOURNEY ALREADY BEGUN



Natasha Poly by Karl Lagerfeld for Vogue Nippon September 2010

Det här sommarlovet har nog varit det bästa någonsin. Det gick så fort men samtidigt har jag hunnit göra så mycket underbart roligt!! :D Det finns minnen från bl a trevlig brunch, en massa sol och bad men vänner och familj, somriga och slöa dagar och kvällar hemma och i stugan i Finland, födelsedagsfirande, grönan, grand hotel, övernattning, språkresan till Brighton, sandhamn och en massa annat som gör den här sommaren komplett. Trots att jag är så sjukt nöjd med sommaren känner jag verkligen inte att jag är färdig med den. Jag vill ha mycket mer sol och värme, orkar inte riktigt med en till sån där kall och LÅNG vinter!

Hur som helst är sommarlovet slut ( vem säger att själva sommaren behöver vara slut bara för det!? ;D ) och igår var första skoldagen. Första skoldagen i en ny skola, ny klass och framför allt i ickeobligatorisk skola. Nu går jag ju liksom i gymnasiet, känns lite crazy att jag tar studenten om 3 år!! ( lite skönt att det ändå är 3 år kvar för jag har ingen aning om vad jag ska hitta på efter gymnasiet! ) Första skoldagen gick riktigt bra enligt mig. Klassen och hela stämmningen kändes trevlig, klart att det var lite stelt men jag tyckte att det var många som verkligen försökte vara social, liksom jag! Sen finns det ju några som man känner att conect-ar extra mycket med vilket känns jättekul men man kan ju inte förvänta sig att man blir så supertight med hela klassen, då är det lätt att man kanske blir lite besviken. Just nu känner jag mig glad och nöjd och är taggad på att komma tillbaka på måndag och försöka att lära känna ännu fler! :)


INTO THE DEEP BLUE





Isabeli Fontana by Mikael Jansson for Vogue Paris June/July 2010

De här bilderna har verkligen den där lite lyxiga känslan över sig med tanke på den rätt exotiska miljön och klänningarna som skulle plattsa på röda mattan, men sen gör de där dykarna det hela så komiskt. De måste vara med i varje bild och jag vet inte om jag tycker att det förstör bilderna eller bara gör dem unika och något extra. Fast när jag ser de rycker det lite i mungiporna, de ser liksom ut att vara lite misfit i hela sammanhanget, eller så känns de lite secret agent-aktiga, typ en armé av James Bond-kloner. :P


MONEY CAN BUY ME LOVE













source: studdedhearts.

Jag tror jag hittat mitt nya favoritmärke! Vill ha allt på de här bilderna (förutom skorna då), så himla snyggt! Massor med perfekta klänningar men också shorts, skjortor, kavajer m.m. I det här fallet stämmer inte låttexten  Money Can't Buy Me Love, för de här kläderna är pure love to me!




65 DAYS OF AUTUMN
















L’hiver Avant L’hiver by David Sims for Vogue Paris August 2010
Se resten av bilderna på FashionGoneRogue

Här är mina favoritbilder från det 65 sidor långa bildreportaget från Vogue Paris där Carine Roitfeld och Emmanuelle Alt stylat modeller som Daria Werbowy, Iselin Steiro, Frida Gustavsson, Isabeli Fontana m.fl. i trender från höstkollektionerna. De stora modehusen har fått en sida (bild) var där en look från deras höstkollektion presenteras. Enligt mig är det här ett magnifikt jobb med en variation av massor med fina bilder! Om jag ska dra någon snabb slutsats utifrån detta om trenderna i höst, så verkar det som om pälsen håller i sig och nästan kommer vara ännu starkare i höst än tidigare. Vad tycker ni?


GOING ON A TRIP DOWN MEMORY LANE






















Erin Wasson for Elle Italia August 2010 by David Mushegain

Erin spelar verkligen ut i den här fotograferingen där de befinner sig i hennes barndomshem i Texas. Den här stylingen känns verkligen som Erin, det var den här stilen jag försökte beskriva i förra inlägget. :)

Bara en liten vecko-översikt; den senaste veckan har jag rehabiliterat mig till att vara i Sverige igen, jag har saknat Brighton, träffat kompisar, haft det lite galet på Grönan, haft kompis på middagsbjudning, delat med oss av språkreseminnen, badat i typ iskallt vatten (varför är vattnet redan så kallt?? Det är ju BARA AUGUSTI, för fan!) och mycket mer. Nu är det tyvärr bara 2 veckor kvar av sommarlovet, gaaaaah!! Jag är en sommarmänniska och vill för allt i världen inte att skolan ska börja igen (sorry Siri, jag är inte lika taggad som du är! :P). Nej, nu ska jag försöka mig på att packa upp min väska. Jag orkar nämligen aldrig packa ur, så min resväska kan stå ouppackad i mitt rum gaanska länge!


INTRODUCING ERIN WASSON







Erin's hats..

Erin's bags..









sources: FashionGoneRogue, theTrashedFashion, ILoveWildfox, Rackk&Ruin, Studdedhearts.

Fatta att den här tjejen är modell, kläd- och smyckesdesigner och så är hon en riktig stilikon. Det här är kanske inte just de bästa bilderna för att beskriva det men hon har en sån där trashig boho-stil som ser så snyggt ut på vissa samtidigt som hon kan dressa upp sig och se väldigt classy och prydlig ut. Hennes stil återspeglar verkligen hennes lite lekfulla och kreativa personlighet. Här är några ex på smycken hon designat:


 


RSS 2.0